Vragen en antwoorden

Moet ik lid zijn van een kerk om hulp voor mijn geldzorgen te krijgen?

Nee. SchuldHulpMaatje West-Friesland staat klaar voor alle inwoners van de gemeenten Hoorn, Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Drechterland, Enkhuizen en Opmeer.

Is de hulp van de overheid en sociaalmaatschappelijke organisaties niet genoeg?

Niet altijd. De instanties voor schuldhulpverlening doen erg hun best, maar soms is er extra ondersteuning nodig. Bovendien doen deze instanties vaak te weinig aan het voorkómen van schulden. SchuldHulpMaatje West-Friesland geeft die extra ondersteuning.

SchuldHulpMaatjes zijn vrijwilligers. Hebben die wel verstand van zaken?

Ja. Een vrijwilliger mag pas SchuldHulpMaatje worden als hij de professionele training met succes heeft afgesloten. SchuldHulpMaatjes krijgen elk jaar bijscholing en worden praktisch ondersteund door een lokale coördinator en het landelijke kenniscentrum.

Hoe kan ik het werk van SchuldHulpMaatje West-Friesland financieel steunen?

U kunt een gift overmaken op rekeningnummer NL68 RABO 0182 4782 38 t.n.v. Stichting Schuldhulp door kerken in West-Friesland. Wilt u weten hoe uw bedrijf SchuldHulpMaatje West-Friesland kan sponsoren, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Blijf op de hoogte van de resultaten


Natuurlijk wilt u weten wat SchulHulpMaatje West-Friesland met uw geld doet. We houden sponsors en donateurs graag op de hoogte.

 

Wilt u ook elk kwartaal het laatste nieuws en inpirerende ervaringsverhalen van cliënten, vrijwilligers en sponsors in uw mailbox krijgen?


Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Mijn vraag staat er niet tussen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met SchuldHulpMaatje West-Friesland via het contactformulier.